COVID-19: Vores lager påvirkes ikke. Leveringstiden er 1 til 2 hverdage.
Laveste priser
Forsendelse næste dag
Autoriseret forhandler
Gratis forsendelse af vaporizers

Vaporizer købsguide

Husk altid på at den bedste kvalitet eller den dyreste vaporizer ikke nødvendigvis er den bedste løsning for dig, det vigtigste er at den passer til dine behov. Antallet af forskellige vaporizers forøges hurtigt. Der er mange forskellige alternativer, hvilket kan gøre det svært at vælge, selv for dem som allerede bruge en vaporizer. Hvordan kan en nybegynder afgøre hvilken som er bedst at købe? Og hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af fordampning? Der er ikke nogen universel ”bedste” vaporizer, den bedste er den som passer til dine behov. For at afgøre hvilken som bedst passer til dig, bør du vurdere dem ud fra dine grundlæggende krav. Her er en liste som indeholder ting ud bør overveje, og det er op til dig hvad der er vigtigst:

 

BUDGET

Selvom pris og kvalitet ofte bliver forbundet, så er det muligt at købe nogle fremragende vaporizers til en overkommelig pris. Priserne hos MagicVaporizers begynder ved 799 kr for den simple men pålidelige Magic Flight Launch Box og helt op til 4699 kr for Volcano Digit som svare til Rolls Royce indenfor vaporizers. Størstedelen af udvalget ligger i området af 1000 - 2000 kr og inkluderer nogle af de mest populære vaporizers som f.eks. Arizer Solo og WISPR 2.

 

Der er mange billigere vaporizers til salg på eBay og andre lignende hjemmesider, men disse er sandsynligvis kopier eller blot et produkt lavet af materialer i dårlig kvalitet. De er generelt heller ikke dækket af en garanti i det tilfælde du skulle få brug for det. Vaporizers fra et kendt mærke som bliver solgt til væsentligt lavere priser end producentens anbefalede markedspris, bliver ofte solgt af uautoriserede forhandlere eller er direkte kopivarer.

 

PÅLIDELIGHED

Pålidelighed er alt afgørende for at du kan stole på din vaporizer til terapi. Normalt er de enkle designs langt mere pålidelige, da der er mindre som kan gå galt. Mere komplicerede vaporizers har brug for mere struktur og flere materialer for at garantere en pålidelige effektivitet. Tjek brugeranmeldelse og fora for at finde ud af mere om pålideligheden for den vaporizer som du overvejer at købe. Masser af gode anmeldelser indikerer et kvalitetsprodukt. Alternativt, hvis du har råd, kan du overveje at købe en ekstra vaporizer som reserve.

 

GARANTI

Uanset hvor pålidelig din vaporizer er, så er det altid muligt at du vil få brug for garantien. Hvis du ikke har råd til at mange din vaporizer, så har du brug for en god garantiservice. Det er ikke nok at have en god garantiservice på papiret; garantiservicen må også leve op til garantien. Igen kan du tjekke brugeranmeldelser og fora så du ved hvad du kan forvente.

 

OPVARMNINGSTID

Vaporizers virker ved at opbygge temperatur via varme, skal de alle have tid til at varme op til driftstemperaturen før de kan bruges. De fleste an opnå dette i løbet af få sekunder, men andre har brug for op til 30-45 minutter. Vaporizers som hurtigt bliver varme bruger en direkte flamme til varmekilde, mens andre bruger mobile batterier. I den modsatte ende af skalaen har vi de vaporizer som bruger keramiske varmeelementer, de har generelt brug for længere opvarmningstid; ikke desto mindre er nogle af disse udviklet til at være tændt hele dagen, hvilket betyder at de virker øjeblikkeligt når de har nået driftstemperaturen.
 

TRANSPORTABEL/FLYTBAR

Se på din vaporizer som et produkt med flere anvendelsesmuligheder, du ønsker måske ikke at være bundet til et givent sted nå du bruger den. Selv om mange vaporizers kan flyttes rundt på efter bekvemmelighed, er der nogen som primært er udviklet til at være med på farten. Transportable er kompakte, lette og passer nemt i en lomme eller lille bæreæske, samt kræver ikke strømtilslutning for at virke.

 

Nogle mennesker tror at de transportable ikke virker hurtigt nok, eller i nogle situationer er de blot ikke er så effektive som de stationære. Nogle modeller har bedre brugeranmeldelser end andre, dog bør du huske på, at det som ikke er tilstrækkeligt for en anden person, måske er godt nok til dig.

 

INDLÆRINGSKURVE

Mange vaporizers kræver at man mestre den korrekte metode hvis man ønsker at høste den bedste damp. Flammedrevne enheder kræver både korrekt flammelængde og brug. På den anden side, er vaporizers som fylder balloner, nemme at bruge for enhver.

 

Det kan være udfordrende at lære proceduren, men når du har lært det bliver du belønnet med et fremragende resultat; men hvis du ikke høre til den tålmodige type, bør du finde et produkt som du kan bruge direkte efter udpakning.

 

BRUGERVENLIGHED

En vigtig faktor er det antal hænder der skal bruges til at betjene og bruge vaporizeren, de som ønsker ekstrem bekvemmelighed eller har begrænset brug af hænderne bør vælge de vaporizers som kan betjenes med blot 1 hånd. Dette gælder både for forberedelse og brug, da nogle vaporizers kræver at aromaterapiblandingen er fint formalet, og at du derved ikke har muligheden for komfortabelt at bruge en grinder. Læs kundeanmeldelser for at få en ide om hvor enkelt det er at bruge hver enkelt vaporizer.

 

DESIGN

Der er 2 forskellige slags damp: varmeledning som opvarmer materialet øjeblikkeligt gennem berøring med en varm overflade, og konvektion som opvarmer indirekte ved at flytte varm luft gennem materialet. Alle vaporizers besidder nogle elementer fra begge, men de er primært den ene eller anden type. De fleste nye vaporizers benytter sig af konvektion, men der udvikles stadigvæk nogle modeller som bruger varmeledning.

 

Konvektionsmodellerne bliver normalt betragtet som overlegne, da det er lettere at undgå forbrænding, varm luft passere bedre gennem aromaterapiblandingen, opvarmere mere jævnt, og temperaturen kan lettere kontrolleres. Varmeledningsmodellerne opvarmer generelt kun overfladeområdet, så det kræver et fint formalet materiale, som ofte skal rystes mellem brug. De har tendens til at være enkle, mere kompakte og billigere end konvektionsmodellerne. De nyeste varmeledningsmodeller har minimeret eller fjernet manglerne og derfor behøver du ikke at afskrive dem grundet opvarmningteknikken.

 

LEVERING AF DAMP

Dampen overføres normalt gennem en pisk (slange), en tube, et rør, eller direkte fra enheden selv. Disse teknikker er bedst kendt som uassisteret levering. Indirekte levering betyder at man fylder en pose eller ballon ved at gøre brug af en fane eller pumpe, hvilket oftest kaldes assisteret levering.

 

Leveringsteknikken har en effekt på dampens aroma: damp direkte fra vaporizeren giver den bedste aroma, efterfulgt af tuber eller rør, derefter kommer piske (slanger) efterfulgt af poser eller balloner. Den sidste mulighed lider af et højt damp-til-luft forhold, og damp som er indelukket i en pose vil begynde at kondensere og aftage. Endvidere opbygges der damp på overfladearealet på det som bruges til at levere dampen med, hvilket før eller siden vil påvirke aromaen.

 

MATERIALER OG DAMPVEJ

Da vaporizers er helbredende produkter, er brugerne ofte bekymrede om de materialer der buges til fremstilling, specielt de materialer som er på dampens vej. Velrenommerede og respekterede producenter siger generelt at de materialer som bruges er i overensstemmelse med RoHS-direktivet, specielt til de dele hvor luft og damp passere.

 

TEMPERATURKONTROL

Temperaturkontrol er yderst vigtigt af 2 årsager: for det første kan du undgå forbrænding og for det andet kan du frigive aromaer ved specifikke temperaturer, hvilket er den største fordel ved fordampning. Forbrænding frigiver ikke kun alle aromaerne på samme tid, men frigiver også toksiner.   

 

Mange vaporizers kommer med digitale displays som viser temperaturen, dog er det generelt opvarmningstemperaturen og ikke fordampningstemperatur. Her er det kritiske punkt, selvom den ikke viser den reelle fordampningstemperatur, tilvejebringer den et middel til konsekvent at benytte præcis den samme temperatur i hele sessionen.

 

Mange andre vaporizers har simpelt blot en trinkontrol, hvis formål består i at du kan vælge den samme indstilling hver gang. Der er også et antal vaporizers som har en fastsat varmeskala der kan vælges, hvilket igen levere en konstant oplevelse, hvor den sidste gruppe af vaporizers kun har en given fastsat temperatur. 

 

Der er nogle vaporizers som ikke har temperaturkontrol. Vaporizers som ikke er fastsat og ikke levere nogen form for kontrol, kræver at du vedligeholder temperaturen. Dette kræver normalt at du lære den korrekte metode for din enhed: for hurtigt resultere i køling og der vil ikke blive generet damp, for langsomt vil resultere i overophedning og forbrænding. Det er ikke så svært at perfektionere dette som det ser ud.

 

ENERGIKILDE

Der er 2 mulige energikilder som en vaporizer kan fungerer: ved flamme og ved elektricitet.

 

En flammedrevet vaporizer bruger butangas, normalt fra en ekstern kilde såsom en lighter. Af den årsag bliver de ofte fravalgt, selv om disse vaporizers er designet på en måde som holder butangassen væk fra luftvejen. I nogle tilfælde bliver butangassen brugt internt, som energikilde til en katalysator.

 

Elektriske vaporizers er langt mere populære, normalt kommer de med en variation af et keramisk varmelement. Her kan man enten vælge at tilslutte dem elnettet eller de bruge batterier. Det er logisk at vaporizers som kræver strøm fra elnettet er mindre transportable, disse er mere kendt som bord modeller. Batterimodellerne er kendt som transportable vaporizers. Enkelte vaporizers fungere med aftagelige batterier, men generelt er batterimodellerne af den interne genopladelige type. Hvis du har brug for et nyt batteri, kræver det ofte at du sender enheden retur til producenten for et serviceeftersyn til en overkommeligpris, i hvilket betyder at du ikke kan bruge den i mellemtiden.  

 

EFFEKTIVITET

En håndfuld vaporizers bliver set som mere effektive end andre, men dette opnås sædvanligvis ved at vedligeholde fordampningstemperaturen så lav som muligt samt materialemængden lav. Dette forbedre aromaen og producere en meget blødere damp, selvom den måske ikke frigiver de aromaer du søger.